Praktijk de Puntenslijper

      Remedial Teaching     Bijles       Leerbegeleiding​


Door wie?

Ik ben Marjan Elemans, gecertificeerd Remedial Teacher, met een eigen praktijk in Beuningen bij Nijmegen.

Met veel liefde, plezier, kennis en passie help ik kinderen van de basisschool die moeite hebben met lezen, spelling, schrijven, taal, woordenschat, rekenen, dyslexie of dyscalculie hebben.

In maart 2008 ben ik afgestudeerd voor de opleiding Remedial Teacher. Regelmatig volg ik bij- en nascholingen om me nog verder te ontwikkelen in dit boeiende vakgebied. Ik voel me betrokken bij kinderen die extra aandacht nodig hebben bij het leren. Het geeft me veel voldoening kinderen iets te laten begrijpen en een succeservaring te laten behalen.

Ik heb de ervaring dat kinderen die niet goed mee kunnen komen meestal een laag zelfvertrouwen hebben en enigszins 'beschadigd' zijn. Ongemerkt werk ik tijdens de RT-lessen ook hier aan.

In de afgelopen jaren ben ik regelmatig kinderen tegen gekomen waarbij werken aan de leerachterstand/leerproblemen alleen niet voldoende was. Er speelden nog andere factoren mee, waardoor de schoolse resultaten achter bleven. Te denken valt aan concentratieproblemen, faalangst, onzekerheid, problemen met de werkhouding en/of motivatie etc.

Om deze kinderen nog beter te kunnen helpen heb ik nascholingen gevolgd op het gebied van leerbegeleiding en coaching.

Remedial Teaching en bijles praktijk de Puntenslijper is georiënteerd op de regio Beuningen, Nijmegen, Lent, Weurt, Wijchen, Druten, Boven Leeuwen, Ravenstein, Malden, Groesbeek enz.